Bo i naturen, nært alt

– Der nede på den flate sletta kommer Storelvtun til å vokse fram, sier administrerende direktør i Arnestedet, Even Liahjell og peker mot den 50 måls store tomta. Rett bak ligger idylliske Håkøya i horisonten.

Her, i naturskjønne omgivelser på Storelva, knappe 11 km unna sentrum, er en ny og smart bydel under planlegging.

De neste årene vil mellom 400 og 500 nye boliger ta form i det som beskrives som et av Tromsøs største boligprosjekter. Bak står Arnestedet Eiendom AS, Tromsø kommunes eget eiendomsselskap.

– På Storelvtun vil du være nært alt du trenger, forklarer prosjektleder Odd Harald Eriksen og nevner i fleng. Barnehage, skoler, skiløyper, idrettshall og butikk. Og ikke for å glemme, noen av Tromsøs beste turområder med Rødtind og Finnlandsfjellet som nærmeste nabo.

Når Storelvtun står ferdig vil den nye bydelen bestå av 6 moderne bytun med 2 til 5 etasjes bebyggelse rundt. Tanken er å skape et levende bomiljø for de nye beboerne, forklarer Liahjell.

– Tunet blir på mange måter nabolaget ditt. Vi ser for oss en solrik oase med rom for avslapping og lek. Rett og slett en trygg tumleplass for de minste å boltre seg på mens du selv slenger biffen på grillen eller kanskje tar en rask trimtur opp på Rødtind.

Uteområdene er ikke det eneste som er gjennomtenkt på Storelvtun. De topp moderne boligene vil bli en kombinasjon av store rekkehus med plass til hele familien, smarte leiligheter med effektiv arealutnyttelse, boliger for enslige og leiligheter med heis opp fra garasjeanlegget.

– Vi vet hvor vanskelig det kan være å finne drømmeboligen. Mange går med et ønske om å slå seg ned her, men har ikke mulighet. På Storelvtun skal alle kunne finne seg et hjem, slår prosjektleder Eriksen fast.

Planforslaget er overlevert Tromsø kommune og ligger for øyeblikket til offentlig ettersyn. Saken blir så oversendt kommunestyret for behandling i løpet av høsten.

Om alt går som det skal anslår Liahjell og Eriksen at byggestart allerede kan bli på vårparten 2019.