Et aktivt liv ved Storelvtun

Rundt Storelvtun, det nye boligprosjektet på Kvaløya, er det høy aktivitet på både fotballbanen og snart også i skiløypene. Folkene som bor på Storelva er flinke til å benytte seg av tilbudene de har der. Idrettshallen var full av spreke ungdommer og voksne når de i helga som var arrangerte «Åpen hall».

Vi har snakket med noen av de som var der og spurt hva de tenker om det nye prosjektet og hva de i dag bruker området til.

Ludvik Gabrielsen (10 år ) og Arin Stangeland Johansen (11 år)

– Hva kan man finne på her på Storelva?

– Spille fotball, så klart, svarer de nesten i kor. Også kan man gå på ski, vi har en kjempefin skiløype rett her oppe. For de som liker sport er dette et kjempefint område å bo i, vi trives godt.

– Nå er det jo «Åpen hall», her kan alle komme å spille fotball på lørdags ettermiddag og vi er her hver eneste lørdag, svarer de ivrig.

 

Svein Ivar Sveinsen (49) og Veronika Løveng-Hansen (39)

– Hva er det flotteste med å bo på Storelva?

– Her er det stilt og rolig, men likevel veldig nært det meste. Det er bare noen minutters buss- eller kjøretur til Tromsøya. I tillegg er vi veldig nært både skoler og fritidsaktiviteter, idrettshaller og skiløyper er rett utenfor døra. Fjellturen er heller ikke langt unna, sier de og smiler.

– Vi opplever at barna synes at dette er område som er veldig fint å vokse opp i, det liker vi veldig godt. Barna våre er veldig aktiv i idretten, derfor bor vi veldig fint til. Det er helt genialt å slippe kjøringen til og fra trening, som jeg vet mange foreldre bruker mye tid på, sier Veronika.

– Naturen er jo rett utenfor døra og lett tilgjengelig, den bruker dere?

– Selvfølgelig! Fjellskiene er godt brukt, sier Svein Ivar. Rødtinden er favoritten til mange som bor på Storelva. Veronika jobber i KSK og er opptatt av at barn skal være i aktivitet, det er viktig fordi man bygger langvarige vennskap og det er godt for helsa.

 

Johannes Båtn, Ella Davis, Hans Emil Blencke og Christer Håkonsen (alle 12 år)

– Hva er det er det driver med her i dag?

– Vi spiller fotball, det er artig. Gjengen er tydelig i godt humør på “Åpen hall“ på Storelva.

– Hvorfor kommer dere hit på lørdager?

– Først og fremst for å være med venner, men så er det som sagt veldig gøy å spille fotball.- Vi knytter sterke bånd her på banen, også blir vi veldig god i fotball av å være her på lørdager.- Vi bor egentlig i Eidkjosen, men vi drar hit fordi det er så bra tilbud her på Storelva. Det er ikke like fin og stor bane i Eidkjosen. Det finnes en i Ersfjord, men den er ute og nå begynner det å bli kaldt ute.

– Også er det gøy å danse her, flirer Christer Håkonsen.