Total Prosjekt partner på Storelvtun

Styret i Arnestedet Eiendom besluttet før helgen å inngå et samarbeid med Total Prosjekt AS i utviklingen av første byggetrinn av selskapets eiendom på Storelva.

– Vi hadde flere aktører som viste interesse for prosjektet. Til slutt satt vi igjen med to aktører som ble vurdert i styret. Etter en totalvurdering falt valget på Total Prosjekt.

Det er fint å samarbeide med en lokal aktør som har lokalt eierskap og mange lokalt ansatte. Det gir god verdiskaping til byen, sier styreleder Irene Valstad Simonsen i Arnestedet Eiendom.

Lyst på prosjektet

Totalt skal det bygges 170 boenheter i det første byggetrinnet på Storelvtun, fordelt på rekkehus og leiligheter. De ansatte i Total Prosjekt var godt fornøyd da de fikk beskjed om at de trakk det lengste strået i budkampen.

– Vi har vært veldig spent på om vi ville nå frem på dette prosjektet, så vi ble veldige glade da vi fikk nyheten. Det er ikke hver dag en får muligheten til å gå inn i et prosjekt med en ferdig reguleringsplan. Her har vi mulighet til å komme i gang raskt. Vi hadde lyst til å være med på dette prosjektet, sier Tomas Haugan, som er daglig leder i William Eiendom, morselskapet til Total Prosjekt AS.

Han ser frem til å samarbeide med det kommunale eiendomsselskapet.

– Vi har sett hva Arnestedet har gjort på Mellomvegen og vi ser planene de har for Einerhagen. Vi er positive til dette samarbeidet. De opptrer som en ordinær utbygger, selv om verdiskapingen går til innbyggerne i Tromsø kommune, sier Haugan.

Marked for leiligheter

Med utbyggingen på Storelvtun kommer de første leilighetene på Kvaløya. Det er et tilbud som tidligere har manglet på denne siden av Sandnessundbrua.

– Vi opplever at det er et godt marked på Storelva og en økende interesse for leiligheter. I dag må folk på Kvaløya flytte til øya eller fastlandet om de vil flytte ut av eneboligen, sier Simonsen.

Salgsstart før sommeren

Allerede første halvår neste år går spaden i jorden.

– Det første vi må gjøre er å kontrahere en arkitekt som kan tegne og utforme boligene i prosjektet. Det ligger få føringer på utformingen i reguleringsplanen, så dette er et spennende arkitektoppdrag. Deretter starter arbeidet med infrastrukturen. Jeg vil tro at spaden går i jorda første halvår 2019 og at salget av boligene kan starte før sommeren, sier Haugan.

Kontaktpersoner:

Styreleder Arnestedet Eiendom, Irene Valstad Simonsen, mobil: 920 82 111

Daglig leder William Eiendom, Tomas Haugan, mobil: 915 62 356

Adm.dir Arnestedet Eiendom, Even Liahjell, mobil: 468 37 845